суботу, 20 серпня 2016 р.

23 серпня - День Державного Прапора України

Дорогі друзі!
Сердечно вітаю всіх вас з Днем Державного Прапора України.
Державний прапор України — це символ духу українського народу і свободи нашої країни. Дозвольте привітати, дорогі українці, вас з таким гарним святом і побажати кожній українській родині нашої незалежної України щастя, здоров’я, мирного неба і віри в краще майбутнє нашої держави.


Існує легенда,що давно-давно жила колись жінка. І було у неї три  сини. Росли сини чесними, смі­ливими, дуже любили свою матусю, готові були віддати за неї своє життя. Попідростали і вирі­шили піти у світ прославляти свою матір. Виру­шив у дорогу найстарший син. Мати на згадку подарувала йому золоту корону з трьома промін­цями. Пішов син між люди. І за трипроменеву корону, яка зігрівала людей і вела вперед,показувала шлях до кращого життя, дали пер­шому синові ім’я Тризуб.
Настала черга середнього сина. Йому мати в доро­гу подарувала жовто-блакитний одяг. Своїми зви­тяжними справами прославляв він свою матір. Одержав середній син ім’я Прапор.
А там, де був наймолодший син, завжди лунала дзвінкоголоса пісня. Адже мама своєму наймолод­шому синові подарувала соловейків голос. І одер­жав син за свій джерельний голос, величний спів ім’я Гімн.
І з того часу йдуть поруч три брати — Тризуб, Прапор, Гімн і прославляють рідну неньку.
Скільки на землі країн, стільки і прапорів. І всі вони різні: однокольорові, багатокольорові, з візе­рунками, смугами, зірками, хрестами тощо. Кож­ний знак або символ на прапорі має своє значення. Кожний прапор має свою історію. Сьогодні ми по­говоримо про прапор нашої держави.
Державний Прапор України, чи завжди він був синьо-жовтим, як зараз? Украінці з дитинства знають, що символізує синьо-жовтий стяг України. Це блакитне небо над золотистими полями пшениці! Але… Виявляється, прапор України в дійсності завжди був золотисто-синім. Жовтий — сонце, синій -Руське море і наші ріки. Ось стародавня козацька ікона Покрови пресвятої Богородиці


Жовтий колір на українському прапорі, що відображений на покривалі (покровах) в руках у Богородиці на цій іконі позначений зверху, синій-знизу. Знаменита картина Іллі Рєпіна «Козаки пишуть листа турецькому султану» також свідчить про те, що український прапор в давнину був золотисто-синім, жовто-синім, а не синьо-жовтим, як зараз.

Цікаве історичне дослідження про кольори українського прапора у документальному фільмі «У Пошуках Iстини — Таємний Код Прапора України»
ПРАПОР Н. Поклад
Прапор — державний символ,
Він є в кожної держави:
Це для всіх — ознака сили,
Це для всіх — ознака слави.
Синьо-жовтий прапор маєм:
Синє — небо, жовте — жито;
Прапор свій оберігаємо,
Він — святковий, знають діти.
Прапор свій здіймаєм гордо,
Ми з ним дужі і єдині,
Ми навіки вже — народом
Українським, в Україні.

Джерело: http://dovidka.biz.ua/virshi-pro-prapor-ukrayini/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua
http://pryvitannya.com/den-derzhavnogo-prapora-ukra%D1%97ni-privitannya-z-dnem-prapora/

Немає коментарів:

Дописати коментар