середу, 24 серпня 2016 р.

Я пишаюся тобою, Україно!

Маловідомі факти про Україну до Дня Незалежності 






Шановні українці, щиро вітаємо вас з величним та визначним святом для кожного громадянина — з Днем Незалежності України!
Бажаємо вам щастя, здоров'я, благополуччя та злагоди вашим родинам!
У цей святковий день портал Domik.ua пропонує вам 10 маловідомих, але визначних фактів про Україну. Нам, українцям, дійсно є чим пишатися:
1.     Україна є найбільшою країною, територія якої повністю розташована в Європі.
2.     Географічний центр Європи знаходиться в містечку Рахів Закарпатської області.
3.     Один з найбільших історичних транспортних шляхів — «шлях із варяг у греки» пролягав територією України. Він пов’язував північні землі Давньої Русі з південними руськими землями та Балтійське море з Чорним.
4.     Перший вищий навчальний заклад у Східній Європі був заснований у 1576 році в Острозі. Слов’яно-греко-латинську академію заснував князь Острозький Костянтин-Василь.
5.     В Україні найбільше освічених людей, ніж в інших європейських країнах. Кількість людей з вищою освітою на душу населення вища, ніж середньоєвропейський рівень. Крім того, Україна займає 4 місце в світі за кількістю громадян з вищою освітою.
6.     Українська мова одна з найбільш мелодійних у світі. Наша мова поступається лише італійській.
7.     1/4 всіх запасів чорнозему на планеті знаходиться на території Україні.
8.     В Україні знаходиться найбільший запас марганцевої руди у світі. На території країни зосереджено 2,3 мільярди тон і близько 11% від усіх покладів планети. Ще у нас немало залізної руди - 7% світового запасу.
9.     Найдовший інструмент у світі — українська трембіта — її довжина може досягати 4 метрів, а її звуки чути на відстані більше 10 км.
10.                       В Україні в 1814 році винайдено перший рамковий вулик, автор винаходу — Петро Прокопович. В останні роки Україна знаходиться у трійці світових лідерів з виробництва меду.

Джерело: domik.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар