суботу, 27 серпня 2016 р.

Подарунок місту Краматорську від Клуба Підприємців.


Діяльність Клубу Підприємців Краматорська спрямована на творення, розвиток Міста, Громади, Країни.
 Девіз Клібу: «Працюй для майбутнього дітей в НАШІЙ Країні». І це , повірте, не реклама.
Хто не пам’ятає щорічну акцію «Краматорськ без амброзії», фестивалю аматорського мистецтва імені Марії Приймаченко?
У серпні 2016 року  ми побачили дерев’яні скульптури, які були створені краматорським митцем В'ячеславом  Гутирею та гостем із Києва - митцем Сергієм Лаушкіним.  Вони стали спражньою  прикрасою й надбанням всього міста.  
Деревом, як матеріалом для скульптур, користувалися ще в глибоку давнину, але дерев'яна скульптура особливо шанувалася. Стародавні єгиптяни носили дерев'яні амулети на шиї, і вважали, що ці амулети вбережуть їх від нещастя. Індійські йоги були впевнені, що дерева вбирають енергію космосу і передають її людям. Цілющі властивості дерев для лікування захворювань використовує напрямок народної медицини дендротерапія. А у слов'янській міфології образ дерева уособлював центр світобудови, втілюючи життєві витоки. Тому, зовсім не дивно, що дерево здавна було улюбленим будівельним матеріалом, з якого зводилися будинки, храми і цілі міста.
Я зацікавилася  скульптурами із дерева, вирішила поїхати і побачити їх , а не почути про них від людей. Бо скільки людей - стільки і вражень.
Дійсно, не можна порівняти «живу енергію» дерев’яної скульптури із фотографію цієї скульптури. Мені здалося , що вони обігрівають душу доброю енергетикою. І якщо комусь хочеться відчути тепло, прийдіть і подивіться на ці скульптури. Багато часу ви не витратите, але відчуєте добрий настрій і оптимізм.









Немає коментарів:

Дописати коментар