суботу, 24 грудня 2016 р.

Як зустрічають Новий рік

    Сьогодні Новий рік відзначають в різних країнах по-різному, але практично скрізь головними атрибутами свята є хвойне прикрашене дерево, вогники різнобарвних гірлянд, шикарне застілля, шампанське, бій годин, подарунки і веселощі.


   У багатьох країнах зустріч Нового року є дуже значущим святом, який супроводжується різноманітними цікавими заходами. Наприклад, в Італії в новорічну ніч з вікон викидають старі речі, що втратили цінність і значення для господарів. Причому просвистеть в повітрі може як халат, так і крісло. Тому ходити під вікнами житлових будинків у цей час небезпечно. У ПАР люди теж дещо викидають з вікон на Новий рік – це холодильники. Органи правопорядку змушені закривати від руху цілі квартали і чекати всю ніч.
  У Німеччині, з першим ударом годинника, люди залазять на стільці і дивани і буквально «впрыгивают» в Новий рік з дванадцятим ударом. Ось вже у кого справді галасливий свято виходить! Ще одна країна з «дзвінкої» традицією зустрічі Нового року – Угорщина. В першу секунду нового року угорці починають свистіти і дудіти в ріжки, свистульки, дитячі дудочки і т. д. Таким чином, люди відганяють злих духів від будинку і закликають у нього радість.
Англійці з першим ударом годинника відкривають задні двері будинку, щоб з них тихенько «вийшов» Старий рік. З останнім ударом в Англії відкривають парадні двері будинку і зустрічають Новий рік. А ще, традиція поцілунків з настанням Нового року прийшла в багато країн саме з Англії.
   В Іспанії їдять виноград на Новий рік. Ягід повинно бути рівно 12, по кожній ягідці на кожен з наступних місяців нового року.
  Найсмішніший звичай святкування Нового року в Скандинавії – з останнім ударом годинника, що у них прийнято хрюкати під столом, щоб відігнати від дому та сім’ї неприємності і хвороби.
  У Китаї Новий рік вважається святом ліхтарів. Кожен рік дата новорічного святкування змінюється. У новорічну ніч на площах і вулицях запалюють мільйони маленьких ліхтариків. Іскри від ліхтарів, за переказами китайців, відганяють злих духів.
Новий 2017 рік за всіма календарями — дати
за григоріанським календарем
1 січня
Китайский Новий рік (за місячним календарем)
28 січня
Новруз (Новий рік в Ірані)
21-22 березня
Бенгальська Новий рік (Бангладеш)
14 квітня
єврейський Новий рік (Рош ха-Шана)
вечір 20 вересня – вечір 22 вересня
В Іран Новий рік приходить разом з весняним рівноденням, а назва свята – Навруз. У Бенгалії (Бангладеш) урочистості з приводу зміни роки проходять в середині квітня. А у євреїв свято іменується Рош ха-Шана, настає через певний час після Песаха і триває дві доби.

017rik.pp.ua/skilki-dniv-do-novogo-roku-2017-tochnij-lichilnik-z-sekundami-do-svyata/

Немає коментарів:

Дописати коментар