суботу, 27 листопада 2021 р.

Обдарована істинною красою, розумом, добротою людина завжди великодушна…

 Справжня красуня – неодмінно похвалить.

Знайде у зовнішності іншої людини щось приємне. Побачить деталі. Ох, – скаже, – які у вас милі ямочки на щічках! А очі які! І цей шалик надзвичайно пасує вам!

А чіплятися до чужої зовнішності буде не красуня. Та, яка все життя витратила, щоб відповідати ідеалу – але все одно не змогла. Немає від природи легкості, витонченості, ідеальної тілобудови, тільки маса зусиль і маска.

Справжня розумна людина обов’язково знайде щось хороше в словах і думках іншого. І навіть в бездарному вірші або примітивному оповіданні похвалить вдале слово або рядок. І знайде ще за що похвалити: за розважливість або добрий намір. Як і по-справжньому добра людина – вона теж гарне побачить, якщо воно є. Навіть крихітне хороше підмітить.

А ті, хто витратили життя, прикидаючись розумними або добрими, всіх критикують і лають. Обдарована істинною красою, розумом, добротою людина завжди великодушна. І немає у неї бажання критикувати інших. Навпаки, вона щедро ділиться тим, чим її Бог обдарував. Справжньою красою, глибоким розумом, добротою …

Критичний інтерес до чужої зовнішності – він у некрасивих, які маскуються під красунь. І трохи збожеволіли на цьому.

А той, хто наділений істинним даром – той великодушний. І бачить в інших те, що притаманне йому самому …

© Ганна Кір’янова

https://www.istoriyi.com/10404/

Немає коментарів:

Дописати коментар