четвер, 20 червня 2019 р.

Перекладаємо слово лайфхак

Значення слова

Лайфхак — маленька хитрість чи корисна порада, яка спрощує процес чи економить час для досягнення мети.

Значення слова

Англійське слово «hack», що буквально перекладається як «рубати», у середовищі комп'ютерщиків означає «знайти ефективне вирішення проблеми ». А коли додамо до нього слово «life» («життя»), отримаємо «lifehack».
Лайфхак, таким чином, це корисні поради та хитрі прийоми, що допомагають упоратися з повсякденними завданнями. Можливо, Ти знаєш, як зробити щось просто, швидко та ефектно? Як прибрати у шафі так, щоб у ній більше ніколи не губилася Твоя улюблена кофтинка? Як виступити перед величезним залом, не показавши свого хвилювання? Як швидко вивести з білої тканини пляму від кави? Ефектні та нестандартні відповіді на подібні запитання — це і є лайфхаки.
Ось, наприклад, відповідь на насущне запитання — що зробити, аби навушники не заплутувались?
Комп'ютерний сленг поповнився словом «лайфхак» у 80-х, а в 2005 році воно посіло 2 місце за популярністю в інтернеті . У 2011 році «лайфхак» потрапив до онлайнового «Оксфордського словника». Так суто програмістське слівце розширило межі свого значення та отримало популярність і навіть офіційне визнання!

Лайфхакери

Що й казати — є навіть категорія людей, які називають себе лайфхакерами! Якщо звичайні хакери «зламують» чиїсь комп'ютери чи бази даних, то лайфхакер — той, хто здатний «зламувати» життєві проблеми. Він легко знаходить секрети їхнього вирішення дуже неочікуваними способами!

Щоб стати лайфхакером, дотримуйся кількох простих правил:
  • записуй корисні поради і цікаві факти, які можуть знадобитися у майбутньому;
  • багато читай, пізнавай нове;
  • не бійся творити та експериментувати;
  • тренуй кмітливість;
  • і, звісно ж, переймай досвід у знайомих лайфхакерів ;)
Чим більше лайфхаків Ти матимеш у своєму розпорядженні, тим більше часу зможеш економити, більше моментів проживати спокійно і радісно. А люди, що бачитимуть, як оригінально Ти вирішуєш проблеми, зможуть тільки здивовано вигукнути: «Геніально!».

Немає коментарів:

Дописати коментар