четвер, 10 травня 2018 р.

ЯК ВІДЗНАЧАЛИ 8 ТА 9 ТРАВНЯ В КРАМАТОРСЬКІЙ ЗОШ № 35


   8-9 травня  відзначаються  День пам’яті та примирення  і  День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Нова емблема скорботного свята – червоний мак  — символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової  війни.
   В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита кров. Тому червоний мак - український символ скорботи про героїв, загиблих у двох кровопролитних світових війнах  минулого століття. Страшні сліди залишила Друга світова війна. За ці роки в Україні загинув кожен шостий громадянин. Хто візьметься підрахувати, скільки вони могли б зробити, скільки б могли пізнати радісних хвилин... Лихо й страждання, які пережили люди, незміримі.
    Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто поклав на алтар Перемоги найдорожче – життя, але відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.
    Щорічно учні та вчителі нашої школи беруть участь у різноманітних заходах, пов'язаних із вшануванням пам'яті  людей, які ціною власного життя і здоров'я здобували перемогу .
   Гімном України та словами вдячності дорогим ветеранам розпочався мітинг Пам’яті. Звучали теплі слова, вірші та пісні у виконанні учнів школи. Ведучі мітингу звернули увагу на те, якою саме ціною дісталась перемога та які сліди вона залишила. Усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
   Учні, готуючись до Дня Перемоги, виготовили маки, як символи пам’яті жертв Другої світової війни. І саме під гаслом «Ніколи знову», яке супроводжує квітку, пройшла виховна година у нашому 5-Г класі.








Немає коментарів:

Дописати коментар