четвер, 10 жовтня 2019 р.

Олеся Калинич: подарунок освітянам від супергероїв

Зібралися супергерої в День учителя й вирішили зробити всім освітянам подарунок - одну зі своїх найкращих суперсил.
- Я можу віддати вміння бути завжди вчасно, з'являтися в багатьох місцях одразу й задиратися на найбільші вершини», - запропонувала Людина-Павук.
-Ти що? -зауважив Супермен. - Життя вчителів і так поділене на відрізки в 45 хвилин, не враховуючи педрад і нарад, а завдяки учням вони швидше за тебе підкорюють не те що багатоповерхівки, а гірські вершини в турпоходах. А бачив би ти їх під час літніх шкільних таборів! Краще я подарую цим людям здатність працювати більше, ніж потрібно, не чекаючи винагороди.
- Знайшов чим здивувати, - розсміялася Жінка-Кішка. - Ти хіба не знаєш, скільки часу вчителі проводять після уроків у школі? Скільки свят готують? Вони можуть не обідати, а на перервах, замість пити каву, слухати історії з дитячого життя. Думаєш, вони за це чекають нагороди? Однозначно: учителям сьогодні потрібна моя суперсила - виконувати кілька завдань одночасно.
- Я тебе прошу! - втрутилася в розмову Людина Ікс. - Учителі й так виконують одночасно більше завдань, ніж ми: ведуть уроки, заповнюють журнали, звітують, «флешмоблять»... Ні, щоб нагородити вчителів справжньою суперсилою, треба примусити їх вийти з зони комфорту, помістити в екзистенційні умови - жити на вістрі змін у час невизначеності.
- Ой, не сміши мій плащ, - зіронізував Супермен. - Бачив би ти, як ці вчителі без підручників і потрібних навчальних комплексів пристосувалися проводити уроки НУШ; та, уяви собі, вони умудрилися створити 7 зон у класах, де в принципі за площею можлива одна! Їх, напевно, уже не дивують жодні зміни й реформи, бо досвідчені розуміють: реформи минають, а вони залишаються.
-Хм, - утрутився Бетмен. - Тоді вчителям потрібні не наші витребеньки, а супергаджет з функцією трансформації, як мій бетмобіль, щоб виконувати складні завдання.
Тут почалася справжня дискусія: мовляв, учительська сумка - не те що супергаджет, а набір супергаджетів; перевтілення для вчителя - частина життя (він і актор, і режисер, і столяр, і секретар...), а здатності бачити вночі під час перевірки зошитів позаздрить сама Жінка-Кішка.
...Довго-довго за цією розмовою спостерігав Бог і сміявся: Він-то єдиний знав, що кожен учитель і є справжній Супергерой.
Зі святом, дорогі колеги! Нехай жодні зміни не затьмарюють нашого вчительського життя, здоров'я - не підводить, а учні - люблять і поважають. І тоді точно нам заздритимуть навіть супергерої.

Немає коментарів:

Дописати коментар