неділю, 28 лютого 2021 р.

Шаблони для роботи з біографією письменників

 Досвід роботи О.Залізницької

Від автора: продовжу представлення робочих аркушів, створених на Canva. Сьогодні це будуть шаблони для роботи з біографією письменників. Зробила у декількох варіантах – з рамкою для фото і без, тому що далеко не всі учні можуть завантажити з Інтернету фото і вклеїти його (а намалювати???)

Щодо карток «Вивчення життєпису письменників». Є один аркуш з поясненням. На мою думку, такий вид роботи буде підштовхувати учня не до констатації подій життя, а до їхньої оцінки і, відповідно, розуміння творчості. Наприклад, щоб заповнити сектор «Принцип психологізму», потрібно зрозуміти життєві події , емоційний стан письменника, наслідки і вплив на творчість. Гадаю, що саме на картках з «життєписом» достатньо навести окремі приклади, найяскравіші, найвпливовіші з погляду учня, не намагатися охопити всю біографію. Але, щоб виконати це завдання, учень має провести дослідницьку роботу і віднайти ці факти!
Картки «Хроніка життя» мають стрічку часу, але обмежену у кількості подій. Учень має обрати найважливіші.
Є місце й для цитати. Завжди пропоную на вибір – про митця чи його власний вислів. Прошу учнів бути готовими до пояснення обраної цитати (усно).
Зробила все одним дописом, щоб матеріал не губився і кожний міг обрати те, що підійде для роботи саме йому.









Немає коментарів:

Дописати коментар