неділю, 13 листопада 2016 р.

Підсумки Тижня писемності та мови

Тиждень писемності та мови
Відповідно до указу Президента України "Про День української писемності та мови"  стартував "Тиждень української писемності та мови".
До цього свята ми, учителі Краматорської загальноосвітньої школи №35 з профільним навчанням, традиційно підготували та провели багато цікавих пізнавальних заходів, розширили лінгвістичні обрії учнів, збагатили їх мовлення та культуру .


Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. Педагоги провели мовознавчі вікторини, лінгвістичні турніри та ігри, усні журнали, брейн-ринги знавців української мови, конкурси виразного читання поезій. Було організовано виставки стіннівок, плакатів, малюнків, тематичних стендів, літературних газет, книжкові виставки.
За багато років існування цього свята у нашій  школі з’явилися певні традиції. Наприклад, щорічно 9 листопада для учнів початкових та старших класів проводиться І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика; ушановується пам’ять Нестора-літописця, бо  вважається, що саме з нього почалася писемна українська мова. На Українському радіо проводиться  диктант національної єдності. Цю акцію започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.
         Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими попередниками – мові. Мова є душею нації, її генетичним кодом. Доля народу тісно пов’язана з долею мови.
Мірилом ставлення до своєї держави є в першу чергу ставлення до мови. Через мову пізнається людина, виявляється її моральне обличчя, духовність  .
Живе поезія у мові, якої мати вчила нас,
У гніві, в посмішці, в любові,
В красі звичайній без прикрас.
Вона не тільки мрії срібні,
А й праця, й радощі зусиль.
Вона потрібна, як потрібні
Вода й повітря, хліб і сіль!
Так давайте ж  оберігати, плекати та возвеличувати українську мову!!!

Представляю вашій увазі деякі фотографії  проведення цього тижня:
Лінгвістичні змагання учнів 6-х класів:








Співпраця із Художнім музеєм міста

Конкурс виразного читання поезії І.Я.Франка

І місце- Найденко Микита


ІІ місце-Рєпіна Кіра


ІІ місце- Лагуненкова Олександра

Немає коментарів:

Дописати коментар