вівторок, 26 січня 2021 р.

23 січня-День почерку.


 Користь писання від руки доведена вченими.

🖋Пишучи ручкою, ми краще запам’ятовуємо інформацію.
📝Рукописне письмо розвиває пам’ять.
✒Писання від руки допомагає боротися зі стресом.
✏Мозок довше не старіє, бо письмо задіює більше його ділянок.
🖊Писання від руки здатне розширити наш словниковий запас та сформувати образне мислення.
https://www.facebook.com/photo?fbid=2485689508403780&set=a.2107884189517649

Знімаємо стрес. Звичка записувати свої переживання і думки на папері дозволяє сконцентруватися і знизити гостроту нервозності. Наталі Роджерс (Natalie Rogers), автор методики експресивної психотерапії, розглядала щоденникові записи як важливий спосіб самовираження і пробудження творчої енергії. Найчастіше писати від руки – значить частіше проявляти свою індивідуальність. Вона виражається у формі і розмірі букв, швидкості почерку, розташуванні тексту на сторінці. «Ви малюєте каракулі, коли говорите по телефону, і знаходите це заняття заспокійливим. Починаєте вести щоденник і виявляється, що у міру того як ви пишете, ваші переживання і уявлення змінюються», – говорить Роджерс.

Цікаві факти:
– Французький імператор Наполеон I мав настільки нерозбірливий почерк, що для розшифровки його листів була введена посада спеціального секретаря.
– Навичками чистописання не володів великий письменник Лев Толстой – твори великого митця могла розібрати тільки його дружина, яка переписувала їх начисто.
– В Стародавньому Китаї стати лучником або держслужбовцем міг тільки той, хто здавав іспит на знання віршів і каліграфії.
http://factosvit.com.ua/chomu-pysaty-vid-ruky-korysno/

Немає коментарів:

Дописати коментар