неділю, 24 листопада 2019 р.

21 листопада- День Архангела Михаїла

На гербі одного з якнайдавніших міст миру – Києва – зображений Архангел Михайло. Він є святим покровителем, захисником і хранителем столиці України.
По легенді, під час вторгнення печенігів в 1036 р., Архангел Михайло, утілившись в молодого хлопця, попередив Великого Князя Ярослава Мудрого (978-1054 рр.) про ту, що загрожувала місту небезпеки. Його внук Володимир МоноМах (1053-1125 рр.) почав використовувати зображення Архангела як символ Київського Князівства. В той же час Михайло вважався покровителем княжої сім’ї. Поступово Архангел Михайло став символом всього міста Києва.

Коли День Михайла? Це свято відзначають 21 листопада. Назва дня походить від імені Архангела Михаїла.

Михайлів день: історія свята

За переказами, колись Сатана був найзарозумілішим із небесних духів, за що він і був названий Люцифером. Але з часом у нього з’явилися самолюбство, гордовитість і злість, і він захопив цим багатьох інших духів. Архангел Михайло зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти Сатани і його ангелів. Сатану скинули, а Архангел Михаїл далі бореться за славу Божу.
Архистратига Михаїла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його покровителем столиці - Києва. Він же зображений на гербі Києва.

Немає коментарів:

Дописати коментар