четвер, 31 березня 2016 р.

Зустріч із Лесею Вороніною

Воркшоп у  Краматорську

«Що таке воркшоп?» - спитаєте ви мене.
Так ось, воркшоп — це колективний навчальний захід, учасники якого отримують нові знання та навички в процесі динамічної групової роботи.
У Краматорську протягом 3 днів ( 29.03-31.03) проводився літературний воркшоп , зорієнтований на пошук натхнення для тих, хто хоче підвищити рівень власної літературної майстерності, відкрити в собі нове та незвичайне, познайомитися із сучасними письменниками, дізнатися про таємниці письменницької діяльності.
У рамках культурного обміну "Київська область-Донецька область ", а також
з метою популяризації українського художнього слова на Донеччині, протягом
29-31 березня 2016 року в Краматорську відбувся І Регіональний літературний воркшоп.
Організаторами цього освітнього проекту виступили: Управління освіти Краматорської міської ради, Східноукраїнська філія "Вся Україна читає дітям", молодіжна платформа «Вільна Хата».
Окремі слова подяки хочеться висловити О.О.Проселковій- це не тільки учитель, а й натхненник творчих задумів нашого міста. Вона продовжує дивувати всіх своєю наполегливістю, ерудованістю, захопленістю своєю справою.
 29 березня Центральна міська бібліотека для дітей ім.О.С.Пушкіна радо вітала на прес-конференції організаторів, письменницю Лесю Вороніну, учасників воркшопу, учителів та шанувальників письменниці.
Спочатку відбулося віртуальне знайомство з Лесею Вороніною (справжнє ім’я — Олена Анастасівна Вороніна), а потім з’явилася сама письменниця - авторка улюблених дитячих книжок «Суперагент 000», «Пригоди голубого папуги», «Хлюсь та інші», «Таємниця Чорного озера», «Таємне товариство боягузів», «Прибулець з країни Нямликів», «Нямлик і балакуча квіточка", «Сни Ганса Християна» та ін.
Вона розповіла про ідею створення чарівної книжки про Андерсена , бо цей казкар не тільки улюблений її письменник , а  й геніальний казкар на всі віки .
У 2009 р. письменниця стала володарем першої премії VІ Московського міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації «Книга для дітей та юнацтва» за книжку «Сни Ганса-Християна» і гран-прі Національного конкурсу «Краща книга України-2009» за книгу «Сни Ганса Християна». Цього ж року письменниця посіла ІІ місце на конкурсі «Книжковий дивосвіт України» за книжку «Сни Ганса Християна».
У 2010 р. — дипломант Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п’єс «Коронація слова» 2010 року (книжка «У пошуках Оґопоґо»).
Ось із якими секретами поділилася з нами Леся Вороніна:
1.Кожне слово має магічну дію.
2.У книжках повинно завжди перемагати добро.
3.Книга- найгеніальніший винахід людства, бо кожного читача робить співавтором.
4.Книга може співіснувати з різними видами мистецтва: кіно, театром…
5.Кожен письменник повинен мати почуття міри і смаку.
6.Будьте критичними до себе, читайте свої твори не тільки рідним, а й знайомим.
Прислухайтеся до критики інших, але не втрачайте віри у себе.
Усім нам було приємно спілкуватися із цією чудовою людиною, гарною жінкою і чарівною письменницею!!!
Чекаємо на нові зустрічі з Лесею Вороніною!!!







Відео на ТРК "СКЕТ"

https://www.youtube.com/watch?v=oAiyRqzzpT8


https://youtu.be/oAiyRqzzpT8

Немає коментарів:

Дописати коментар